Käkiharju
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Novan päiväkirja

Siirry alas

Novan päiväkirja Empty Novan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Käkiharjut Su 01 Joulu 2019, 12:11

Canarian Casanova

Nova

fwb, ori

sivut
Käkiharjut
Käkiharjut
Admin

Viestien lukumäärä : 84
Join date : 08.07.2019

https://kakiharju.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Novan päiväkirja Empty Vs: Novan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Käkiharjut Su 14 Kesä 2020, 16:51

15.06.2020

Storywoodsin Minnin valmennus

"Tämäkö se on nyt sinun korkeatasoisin kouluhevonen?" Minni kysyi Oskarilta, kun Mila oli taluttanut Novan maneesiin ja ottanut Spiken hoiviinsa.
"Eii. Rowena on Grand Prix-tasolla, mutta se on tällä hetkellä tiineenä joten on nuo kisahommat tauolla", Oskari vastasi. "Mutta eiköhän me Novankin kanssa ihan GP-tasolla tulla kilpailemaan."

Minni nyökytteli tutkaillen katseellaan voikkoa sabinoa, joka novamaiseen tapaansa näytti erittäin hapanta naamaa Oskarin noustessa sen selkään.
"Ja tämäkin ilmeisesti nähdään Storycupissa?" nainen kysäisi, kun Oskari oli ohjannut orinsa kaviouralle. Käsissä olevat ohjat olivat löysällä, mutta kuitenkin napakasti miehen kourissa. Ei Nova yleensä hepuleita vedellyt ratsuna toimiessaan, muttei siitä koskaan tiennyt mitä se keksisi.
"Kyllä", Oskari vastasi lyhyesti.
"Mahtavaa", Minni hymyili leveästi.

Tänään heidän tehtävänään oli lähinnä laukanvaihdot. Vaikkei Nova käsitellessä noin niin kuin muuten ollut mikään helpoin tapaus, ratsuna se oli kuitenkin jokseenkin kuuliainen ja hienosti ne laukanvaihdot sieltä luonnistui.
"Mitä minä muita osallistujia tiedän, niin voisin tämän päiväisen perusteella uskaltaa sanoa, että olette kova vastus", Minni tokaisi valmennuksen loppupuolella.
Oskarin kasvoille hiipi leveä hymy, jonka hän kuitenkin piilotti käsivartensa taa pyyhkäistessään hionnutta otsaansa.
"Mutta ei se tarkoita, että voisitte ihan silmät kiinni siellä ratsastaa. Kova on taso muutenkin, joten ei kannata ylpistyä", nainen palautti Oskarin pilvilinnoistaan takaisin maankamaralle.
"Ei tietenkään", Oskari mutisi.

Nova kun oli vähän sellainen "Kaikki tai ei mitään"-hevonen: joko se oli kolmen parhaan joukossa tai sitten ihan häntäpäässä tuloslistaa.
Maneesin ovelta kuului vihellys ja Reijan pää kurkkasi oven raosta sisälle. Myös Reija oli osallistumassa Storywoods Dressage Cupiin Jalonsa kanssa ja Minni oli luvannut pitää myös heille valmennuksen päivän päätteeksi.
"Tuun moikkaamaan Fiiaa sitten kun olen tälle sinun vaimollesi pitänyt valmennuksen", Minni ilmoitti.
Oskari vain nyökytteli. Tietenkin Minni saisi moikata Fiiaa, olihan kyseinen hevonen kuitenkin naisen eikä Oskarin.
Käkiharjut
Käkiharjut
Admin

Viestien lukumäärä : 84
Join date : 08.07.2019

https://kakiharju.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Novan päiväkirja Empty Vs: Novan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Käkiharjut Su 06 Syys 2020, 20:36

05.09.2020 - Valerianan koulukisat


"Keskity!" Oskari murahti,  kun Novan etujalat eivät millään meinannut pysyä maankamaralla vaan nousivat yhtäaikaa pari senttiä maasta pari askelta edettyään.
Mutta kun oria olisi huomattavasti enemmän kiinnostanut muiden kisaajien tammat kuin ketjuriimun toisessa päässä roikkuva kaksijalkaisen kuunteleminen.
Oskari sai Novan kuitenkin rauhoittumaan - edes hetkeksi - ja tuli siinä pohtineeksi, miksi edes oria oli jaksanut näinkin kauan. Olihan se toki erikoisen värinen ja ihan hyvä kouluratsu, mutta hetkittäin mies oli heittämässä hanskat naulaan Novan kanssa.
Ottakoon joku muu sen riesakseen...

Kouluratsastus lajinakin alkoi jo pikkuhiljaa maistumaan puulta ja Oskari oli jo pohtinut useampaan otteeseen, pysyttelisikö jatkossa kokonaan este- ja kenttäratsastuksessa. Jo olemassa olevista kouluratsuista hän ei luopuisi, mutta uusia kouluratojen kiertäjiä hän ei hommaisi yhtään enempää.
Mutta Oskari kyllä tunsi itsensä... Potentiaalisen ja myytävänä olevan kouluratsun tavattuaan hän tekisi siitä vähintään tarjouksen.

Oskari oli lähtenyt tänään kahdestaan Novan kanssa Valerianaan. Muita hevosia saati ihmisiä hän ei tällä kertaa ottanut matkaan, sillä Mila oli vapaapäivänsä ansainnut, Reija oli jäänyt huolehtimaan tallista Saaran kanssa.

Ensimmäinen luokka heillä oli "vaatimaton" Int I, joka oli Oskarin ajatuksissa sellainen lämmittelyluokka Novalle. Kyllähän se jo lähenteli taidoiltaan GP-tason luokkia, mutta vielä hetki ainakin he kisaisivat ihan vain intermediate-luokkia.
Oskarin oli määrä lähteä radalle heti ensimmäisen ratsukon jälkeen, joten hän oli nopeasti laittanut Novan ratsastuskuntoon ja kironnut jälleen hiljaa mielessään hevostaan, joka verryttelyssä jälleen perseili omiaan.

Mutta kouluaitojen sisäpuolelle päästyään, orilla napsahti päässä - hyvällä tavalla - ja se pisti parastaan läpi radan.
Oskari oli erittäin tyytyväinen, kun he sitten pääsivät pois tuomareiden katseiden alta ja taputti oria kaulalle kiitokseksi loistavasta työstä.
Olihan se ollut loistavaa työtä, sillä muut ratsukot heidän jälkeensä eivät päässeet prosenteissaan heidän ohi ja niinpä parivaljakko kruunattiin  palkintojen jaossa luokan voittajiksi.
"Näin hyvin kun vedät seuraavankin luokan niin lupaan, etten edes harkitse sinun myymistä ainakaan kahteen kuukauteen", mies kuiskutti hevosen vaaleaan korvaan, kun he pääsivät takaisin trailerille.

Ilmeisesti Nova halusi vaihtaa omistajaa, sillä Int II-luokka ei todellakaan ollut mikään tyylikkyyden huipentuma.
Toiseksi viimeinen sija ja prosentteja 62.750...


Tietenkin se Oskari harmitti ihan vietävästi, vaikka kuinka yrittikin tolkuttaa itselleen että heillä oli jo yksi voittoruusuke kotiin viemiseksi.
Mutta kun hän olisi mieluummin nähnyt tulokset toisinpäin. Kakkosesta voitto ja ykkösestä toiseksi viimeinen sija.
Tällä menolla hän ei kyllä ikinä ilkeäisi osallistua Novalla mihinkään Grand Prix-luokkiin...

Oskari lastasi Novan takaisin traileriin ja lähti ajelemaan takaisin kotiin.
Ihan vain tullakseen seuraavana päivänä takaisin esteratsujensa kanssa. Niin ja Reijan sekä Milan.
Käkiharjut
Käkiharjut
Admin

Viestien lukumäärä : 84
Join date : 08.07.2019

https://kakiharju.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Novan päiväkirja Empty Vs: Novan päiväkirja

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa